Featured

Keresés a weboldalon

 

A levegő minősége kihívás a hegesztési füstökkel és gázokkal szemben

Large Smoke 11A hegesztés során felszabadulnak veszélyes lebegő szennyeződések feldolgozóipari létesítményekben. Az intenzív hő által létrehozott hegesztési ív és füst rendkívül kicsi szállórészecskéket hoz létre, durván 0,1-0,5 mikron átmérő terjedelemben. Összehasonlításképpen, az emberi hajszál 100 mikron átmérőjű. Ezek a számok azért fontosak, mert a méretük ezeknek a belélegzett részecskéknek kisebbek, mint a vírusok. Minél kisebb a részecske, annál könnyebben mozog a tüdőn keresztül a véráramba.

A legnagyobb veszély a hegesztési füst létrejöttekor, amikor ezek az igen apró részecskék rendkívül mérgező anyagok a dolgozók egészségét komolyan veszélyeztetik. A belélegezhető fémes részecskék különösen veszélyesek, melynek törvényi szabályozásai vannak. A megengedett határértékek a dolgozók egészségének érdekében kerülnek megállapításra.

Egészségügyi kitettség hegesztési füstökkel szemben irritálhatja a szemet, orrot és a torkot. Egy komolyabb, de gyakori állapot, hogy az eredmények hosszan tartó, betegséghez vezetnek ami magában foglalja az influenzaszerű tünetek is. Extrém esetekben gyomorfekélyt, vese és idegrendszeri károsodást is okozhat hegesztési füst. A füst terhelés toxikus fémeket tartalmaz, mint például a króm vagy mangán, melyek súlyos betegségekhez vezethet. Például, a mangán komoly neurológiai problémákat okozhat melyek hasonlítanak a Parkinson-kórhoz. A króm pedig erősen rákkeltő anyagként ismert.

 

 

 

 


 

Az olajköd veszélyei

forgacsesemulzioAz olajköd komoly egészségügyi aggályokat vet fel a modern gyártási környezetben. Az egészségügyi hatások attól  függően változnak milyen típusú hűtőfolyadékokat használnak és hogy mekkora méretű a részecskék generálnak. Az olajköd tartalmazhat olyan vegyi anyagokat, melyek irritálják a bőrt, a szemet, az orrot, torkot és a tüdőt. A termikus folyamatok létrehozhatnak a mikronnál is kisebb porlasztott részecskéket, amelyet könnyen belélegezhetnek a dolgozók. Attól függően, hogy a munkavállalónak milyen kémia kitettsége van a folyadékkal szemben kialakulhat számos súlyos egészségkárosító tünet. A hosszabb ideig tartó belélegzés okozhat akár asztmát, krónikus bronchitis, melyek gátolják a tüdő működését. A dolgozó ki vannak téve továbbá  más betegséget okozó patogéneknek, melyek a különböző a ködökben megtalálható mikroorganizmusok, gombák.

Olajködök ugyanakkor komoly fizikai veszélyt is jelent, mivel azok lerakódnak és olaj-, zsír réteget alkotnak minden felületen. Ez nem csak a munkavállalóra és ügyfelekre tesz rossz benyomást, de csúszáshoz, károsodással járó sérülésekhez vezethet a létesítményben.

Fontos, hogy megvédje a munkavállalóit olajköd káros hatásaitól. Megfelelő gyűjtése és szűrés csökkentheti a lehetséges egészségügyi kockázatokat és növeli a munkavállalók elégedettségét és termelékenységet.

 


 

Kapcsolat a levegő minősége és a termelékenység között

cleanairA belélegezhető porok és a hegesztési füstök gázok közös kihívás a gyártásban. Bár a gyártók tudják, hogy kell kezelni ezeket a szennyeződéseket a munkavállalók egészségvédelme és biztonsága tartsa érdekében, de mégis annak hiánya általában gazdasági tényezőkön alapulnak. A rossz levegőminőség valós hatást gyakorol mindennapi termelékenységre és annak fenntartására.

A vizsgálatok kimutatták a levegő minősége és a termelékenység közötti kapcsolatot. A levegő minőségének javítását összefüggésbe hozták a csökkenő selejt és hibaaránynyal  valamint a munkavállalói hiányzással. A tanulmányt a National Bureau of Economic Research  publikálta, melyben 4,2% -os javulást mértek termelékenységben, amikor a beltéri légszennyezés csökkent. Egy másik tanulmány szintén megállapította, hogy a beltéri levegő minőségének javulása jelentősen befolyásolja a dolgozók termelékenységét és a termékek minőségét a gyárakban.  Valamint hogy a rossz beltéri levegőminőség évente minden 10. munkavállalónál 6 munkanap betegállományt okoz. Egészségügyi problémák és termeléskiesés hatalmas károkat okoz a gyártó cégek életében.

Számos tanulmány bizonyítja a beruházások megtérülését a levegő minőségének javítása és a termelékenység és nem utolsó sorban a képzett munkaerő megtartása között.

 

  


A Micronfilter egy fiatal csapatból álló, rendkívül tehetséges mérnökökből és értékesítőkből áll, akiknek célja a munkahelyteremtés egészségesebb munkája, az u.n. munkahelyi ökológiai irányelvek alkalmazása által.
 Ezek a maximális szem előtt tartás mellett alkották meg a termékeiket, amelyek magas szintű szűrési megoldásokat kínálnak a szerszámgépek kibocsátott olajköd gyűjtésére és a hűtőfolyadékok megfelelő szűrésére. Az elmúlt évek nagyléptékű, innovatív fejlesztéseinek, illetve ezek mellett fenntartott versenyképes áraiknak köszönhetően sikeresen versenyeznek a nagynevű konkurenciák termékeivel.
 Egy modern ipari termelés elképzelhetetlen megfelelő kenő- és hűtőanyag nélkül. A munkák és a munkakörnyezet számára egyaránt közvetlen veszélyt jelent a megfelelő elragadtatás és szűrés nélkül kialakuló mechanikus, porlasztó hatásoknak köszönhetően.
 A Micronfilter a következő területeken nagy tapasztalattal és kifinomult megoldásokkal rendelkezik: szikraforgácsolás, hagyományos és védőgázas hegesztés, vágás, gépi fémmegmunkálás, lézerhegesztés, forrasztás, porelszívás, csiszolás és minden olyan helyen, ahol gázok, szagok semlegesítése, füstszennyezés, emulzió ködelszívás szükséges.

LÉGSZŰRÉSI TECHNOLÓGIA
A fémmegmunkálási folyamatok és kenésük által okozott minden szennyezés a különböző méretű, sűrűségű és súlyú (por, aeroszol, füst és szag) változó keveréke. A levegőszűrés hatékonyabbá tételéhez minden szennyező anyagot a megfelelő közeggel kell megközelíteni, amely képes a legveszélyesebb részecskék megtartására. Tehát a jó szűrés érdekében elsősorban a szennyező anyagok hatékony visszatartása, nem csak a centrifugálás vagy a coalescens eljárás révén fogható.

A nagy részecskék összeolvadása vagy durva szűrés útján érhető el; ezért annál kisebb a részecskeméret kicsi, a legmagasabbnak kell lennie a szűrőközeg hatékonyságának, különösen azért, mert ezek a részecskék könnyen elérhetik az érzékeny emberi szerveket, ami betegségeket okoz. Éppen ezért a MICRONFILTER hihetetlenül gondoskodik a használt szűrőanyagról, csak a ködgyűjtőjét, CSAK tanúsított szűrővel. Ködgyűjtőinket akkor is használhatjuk, ha végső HEPA szűrők nincsenek felszerelve, mivel belső patronjainkat független intézmények tanúsítják (IFA BGIA "M" minősített 98% -os hatékonyság).

Micronfilter logoA MICRONFILTER nem csupán a munkahelyeken, hanem a KÖRNYEZETBEN is levegőt szed. A köd kollektoregységei egy nagyon mérnöki, ellenállóképes, de könnyű ventilátorral rendelkeznek, amely kiváló teljesítményt nyújt, sokkal kevesebb energiát használva, mint a versenytársak (átlagosan 50% -kal kevesebb). A gyárban felhasznált extra kWh esetén félkilogramm CO2 kerül kibocsátásra a légkörben. Ha csak egy szerszámgép működött, a KUBE egysége 3 7/7 napot működtetett, néhány versenytárs márka helyett maximum 2 000 eurót lehetett megtakarítani, és 1 tonna CO2-t nem szállítana az égen.

EXPOZÍCIÓ A KÖRNYEZETI AEROSOLOK ÉS A KÖZÖSSÉGI OLAJOK MINTÁJA

A vágáshoz, hűtéshez és kenéshez használt ásványi / szintetikus olajok (vízkémiai anyagok, vágófolyadékok, tisztítatlan olajok) elemzése különbözõ adalékokat és tartósítószereket mutat, amelyek közül egyesek az R40 kockázati rátával vannak osztályozva: A visszafordíthatatlan hatás lehetõsége. A rendellenességek vagy megbetegedések elsősorban a következő céltípusra vonatkoznak: bőr, légzőszervi, máj- és vesebetegségek. Kizárólag a PAH-kat (policiklusos aromás szénhidrogének) tartalmazó olajok esetében az irodalom rákos megbetegedésekről számol be, különös tekintettel a bőrre és a légzőrendszerre. Továbbá a levegőből nem távolított olajköd, a gravitáció következtében, sétafelületekre, szerszámgépekre és elektronikus vezérlőeszközökre helyezkedik el, ami rendkívül veszélyes körülményeket teremt a gyalogláshoz és a szerszám használatához.

ÖL ÉPÜLÉSI TERÜLETEN KERESZTÜL

A levegőből nem távolított olajköd, a gravitáció miatt, sétafelületekre, szerszámgépekre, elektronikus vezérlőeszközökre és minden egyéb kitett eszközre és berendezésre fog betakadni, ami rendkívül veszélyes feltételeket teremt a gyalogláshoz és a eszköz maga. A forrásmegőrző rendszerek (köd és porgyűjtők) megakadályozása megakadályozza ezt a jelenséget, optimális körülmények között tartja a munkaterületet, és jelentősen csökkenti a csúszás, bizonytalan tapadási tárgyak és hasonló problémák miatt bekövetkező balesetek kockázatát.

AZ OIL MISTS

Elgondolkodott már azon, hogy mekkora költséget fizetsz az egészségügyben és a pénzben, ami nem foglalkozik a munkahelyi környezetszennyezéssel? A szakmai betegségek, a munkahelyi balesetek, az alacsony termelékenység, a betegség miatti távollétek csak néhány olyan költség, amelyet a Társaság, maguk és az Ön számára dolgozóknak el kell viselniük, ha a munkahelyén nem szembesülnek az olajköd szennyeződésével A levegő minősége, amikor napi lélegzetet érez a munka során, fontos, ahogy gondolod!

A COOLANT RECYCLING-RÓL

Ugyanazok az alapelvek, amelyekre a légszűrő egységek projektjét alapoztuk, inspirálták a hűtőfolyadék-szűrők előállítását: a környezetvédelem, a munkavállalók egészségének védelme, a szennyezés csökkentése és az energiahulladék csökkentése.

Az ásványi / szintetikus olajok és származékaik hatékony felhasználása elsősorban a fogyasztásukat csökkenti. A jobb hűtőfolyadékokat a fémmegmunkálás során szűrik, annál hosszabb lesz az életük.

1156 kg CO2 keletkezik 10 kg szintetikus olaj előállításához. 1 kg a környezetben felszabaduló szintetikus olaj szennyezheti az 1.000.000 liter tiszta vizet.

A szerszámgép hűtőfolyadékainak és kenőanyagainak szűrése, megfelelő regenerálással regenerálva, valójában az egyetlen módja a fenntartható használatnak. Ekkor is csak a pénzt takarít meg.